Preskoči na glavni sadržaj

Uspon, Lucy Clarke

 Recenzija 


Izdavač: Mozaik 

Čim uzmem u ruke triler ili krimi knjigu s najboljim prijateljima, znam da će biti puno drame, tako da me ni ova knjiga nije razočarala.

Maggie, Liz, Helena i Joni odlaze na putovanje u norvešku divljinu kako bi na planinarskim stazama pronašle nove staze za svoje živote.  Zvuči kao izvrstan plan, no divljina krije svoje tajne.

Kad se četiri žene nađu suočene s iskonskim nagonima, vlastitim strahovima i tajnama, štošta će na planinarskim stazama biti dio njihovoga uspona. No, jedna tajna okrenut će njihov kompas, a uspon bi mogao postati strmoglav pad. Prati li njihove stope ubojica i kako će se snaći sa sobom  i divljinom, saznat ćete na intrigantnim stranicama romana.”

Svakom čovjeku bitno je imati prijatelje. Prijatelji su nam potrebni za život i onda kad upoznamo nekog tko znam odgovara, želimo se držati tog odnosa, želimo da ta osoba ostane u našem životu do kraja.

Ovdje pratimo 4 prijateljice. Sve četiri su različite ali uvijek su bile tu jedna za drugu. Našle su se na zajedničkog pustolovini koja neće imati sretan kraj.

Ova knjiga je imala dobre zaplete, a još bolje rasplete. Nisam očekivala da će se neke stvari dogoditi. Nekako iznenadilo me tko je ubojica, tko je negativac cijele knjige, a to najviše volim kad mi se dogodi. Volim biti iznenađena jer onda imam ogromnu želju za čitanjem.

Ova knjiga mi je bila odlična i taman je za ovakve dane. Dobro dođe naći se u planinama tijekom ovih vrućina.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ti me ne razumiješ, dr. Tara Porter

 Recenzija  Izdavač: Stilus  Ovo je jedan ženski vodič. Znam, mi žene smo često privilegirane kad se tiče knjiga. Dobili smo i knjigu Žene koje  previše osjećaju, ali teško da ćete naći knjigu Muškarci koji previše osjećaju. Zato smo mi djevojke u puno boljoj poziciji i nas je puno lakše za razumjeti jer dajemo svima priliku da pročitaju o tome. “ Nikada prije djevojke i mlade žene nisu imale toliko slobode i izbora kao danas. Ali nikada prije nisu bile ni suočene s toliko zahtjeva i očekivanja – bilo da si ih nameću one same ili da to čini njihova okolina. Neke stvari za djevojke i mlade žene kreću se u dobrom smjeru, ali neke druge krenule su po zlu. Problemi s mentalnim zdravljem među tinejdžericama i mladim ženama u strašnoj su uzlaznoj putanji: samoozljeđivanje među djevojkama u dobi od 16 do 24 godine skočilo je sa 6 posto u 2000. godini na današnjih oko 20 posto. Na koji se način današnje tinejdžerice i djevojke mogu nositi s ovim životnim razdobljem? Postoji li uopće jednoznača

Sve sami dobri ljudi, Ashley Flowers

 Recenzija  Izdavač: Puls  Neke knjige nas ostave bez teksta. Pročitamo ih i onda još dugo vremena razmišljamo o njima. Ovo je takva knjiga. “  U fantastičnom debitantskom romanu voditeljice popularnog true crime podcasta Crime Junkie, jedna će novinarka, godinama progonjena neriješenim umorstvom svoje prijateljice iz djetinjstva, na površinu izvući mračne tajne svog rodnog grada. Svi se u gradiću Wakarusi, u američkoj saveznoj državi Indiani, sjećaju zloglasnog slučaja January Jacobs, čije je tijelo otkriveno u jarku tek nekoliko sati nakon što je prijavljen njezin nestanak. Margot Davies tada je bilo šest godina – koliko i January – i živjela je preko puta žrtve. U dvadeset i pet godina koliko je otad proteklo, Margot je odrasla, odselila se i postala novinarka. No, cijelo je to vrijeme progoni osjećaj kako je to mogla biti ona – kako je ubojica pukim slučajem odabrao njezinu prijateljicu.Kada se Margot prisiljena vratiti kući kako bi se brinula o svom stricu koji boluje od demencije

Četvrto krilo, Rebecca Yarros

 Recenzija  Izdavač: Fokus na hit  Kad sam vidjela da će ova knjiga biti prevedena na hrvatski, bila sam toliko sretna. Cijeli booktok je pričao o ovoj knjizi i jako mi je drago što ju je netko uzeo prevesti. Onda sam jedva dočekala Interliber kako bih ju mogla dobiti. A onda sam ju uzela u ruke. Tada mi je život bio promjenjen. “  Dobro došli u surovi i elitni svijet vojnog učilišta za jahače zmajeva. Dvadesetogodišnja Violet Sorrengail trebala je pohađati Kvadrant pisara i živjeti mirnim životom okružena knjigama. Međutim, njezina majka, ujedno nemilosrdna generalica zbora, naredila je Violet da se pridruži stotinama kandidata koji teže završiti po život opasnu obuku i postati elita kraljevstva: jahači zmajeva. A kad si sitna, niska i krhka, smrt vreba iza svakog ugla… jer zmajevi se ne združuju s nejakim ljudskim bićima. Spale ih.  Kao da joj sve to nije dosta, Violet je trn u oku i prilično poželjna meta svima onima koji zamjeraju njezinoj majci krvavo gušenje pobune protiv kraljev