Preskoči na glavni sadržaj

Male tajne, Jennifer Hillier

 Recenzija


Izdavač: Mozaik 

Može nas iznenaditi koliko nas ljudi mogu prevariti. Zanimljivo je saznati koliko nas je netko lagao. Zanimljivo je saznati kako je netko koga poznajemo zapravo laž.

 Marin je imala savršen život: udana je za ljubav iz studentskih dana i vlasnica je lanca otmjenih frizerskih salona, dok je njezin suprug Derek na čelu vlastite tvrtke. No sve se promijenilo onog dana kad je nestao njihov sin Sebastian.

Godinu poslije, Marin je sjena osobe koja je nekoć bila. Istraga FBI-a zamrla je, kao i zanimanje medija. Ona i suprug gotovo i ne razgovaraju. Jedino što je pokreće mogućnost je (ma kako mala) da bi se jednog dana Sebastian mogao vratiti. Marin unajmi privatnu istražiteljicu da nastavi ondje gdje je policija stala, ali umjesto da pronađe Marinina sina, istražiteljica otkriva da je Derek u izvanbračnoj vezi s mlađom ženom. Otkriće preljuba vraća Marin u život. Izgubila je sina i nema namjeru izgubiti i muža. McKenzie je neprijatelj s licem, problem koji Marin može riješiti.

I to trajno.

Marin je izgubila sina na užasan način. Samo na trenutak je maknula pogled i kn je nestao. Možda je sam odlutao, možda ga je netko odveo, nije znala što se dogodilo, ali znala je da više nema sina. Morala je nastaviti svoj život bez njega. 

Njezin muž joj nije bio od neke velike pomoći nakon gubitka. Samo im se odnos zahladio. Ali zato je on pronašao utjehu u nekoj drugoj, a ona se trudila pronaći svog sina.

Meni je ova knjiga bila odlična. Zanimljivo je kako ne očekujete neke obrate, nego ih samo dobijete. Čitate i onda odjednom shvatite najveću stvar ikad. Saznate tko je tko, dobijete ideju tko bi mogao biti otmičar. Knjiga je puna takvih obara i to ju čini izvrsnom.

Baš mi je trebao ovakav triler. Bilo mi je potrebno da osjećam brzinu otkucaja srca dok čitam, bilo mi je potrebno da me prolaze trnci, da me hvata jeza. 

Knjiga je idealna za ove jesenske dane. Odlična je za kišne dane kad samo ležite u krevetu i ne radite ništa. Odlična je za svako moguće raspoloženje i odlična je za one kojima treba neka knjiga kad nemaju volje za čitanjem. Ova knjiga će vas prikovati za stranice i nećete ju moći ispustiti iz ruku dok ju ne dovršite.



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ti me ne razumiješ, dr. Tara Porter

 Recenzija  Izdavač: Stilus  Ovo je jedan ženski vodič. Znam, mi žene smo često privilegirane kad se tiče knjiga. Dobili smo i knjigu Žene koje  previše osjećaju, ali teško da ćete naći knjigu Muškarci koji previše osjećaju. Zato smo mi djevojke u puno boljoj poziciji i nas je puno lakše za razumjeti jer dajemo svima priliku da pročitaju o tome. “ Nikada prije djevojke i mlade žene nisu imale toliko slobode i izbora kao danas. Ali nikada prije nisu bile ni suočene s toliko zahtjeva i očekivanja – bilo da si ih nameću one same ili da to čini njihova okolina. Neke stvari za djevojke i mlade žene kreću se u dobrom smjeru, ali neke druge krenule su po zlu. Problemi s mentalnim zdravljem među tinejdžericama i mladim ženama u strašnoj su uzlaznoj putanji: samoozljeđivanje među djevojkama u dobi od 16 do 24 godine skočilo je sa 6 posto u 2000. godini na današnjih oko 20 posto. Na koji se način današnje tinejdžerice i djevojke mogu nositi s ovim životnim razdobljem? Postoji li uopće jednoznača

Taoci, Clare Mackintosh

 Recenzija  Izdavač: Mozaik  Nekad smo tako sigurni u svoje postupke. Uvjereni smo kako mi ne bismo nešto napravili, uvjereni smo kako je netko postupio krivo, a onda se mi nađemo u takvoj situaciji i postupimo baš onako kako smo rekli da nećemo.  "Mina se pokušava usredotočiti na svoj posao domaćice leta na prvom izravnom letu od Londona do Sydneyja. No, poteškoće s kojima se susreće pri podizanju svoje petogodišnje kćeri i pukotine koje se počinju nazirati u njezinu braku dodatno joj otežavaju zadatak. Ali tek što se zrakoplov vine u zrak, Mina dobiva jezivu poruku od anonimnog putnika koji neće dopustiti da stignu na svoje odredište u jednom komadu. Upute koje slijede spasit će život tvojoj kćeri. Tko god napisao poruku predobro zna za što je spremna žrtvovati cijeli svijet i kako je natjerati na suradnju. Kad započnu ubojstva putnika, Mina mora odlučiti koga spasiti. Stotine putnika ili živote svoje kćeri i muža zatočenih u vlastitu domu? Dvadeset je sati do Sydneyja. Štošta s

Znam tajnu, Tess Gerritsen

Recenzija  Izdavač: Mozaik  Ovo nije neki klasični triler gdje ćete odmah shvatiti tko je ubojica. Ni po čemu nije običan. Ovo je triler kakav još niste čitali, ali ga ne smijete propustiti.  "S ovakvim se mjestom zločina detektivka Jane Rizzoli i forenzička patologinja Maura Isles još nisu susrele. Producentica nezavisnih filmova strave pronađena je na krevetu u gotovo spokojnu položaju. Čovjek bi pomislio da je tek usnula… da nije očnih jabučica u njezinoj šaci. Sljedeće je ubojstvo počinjeno na jednako groteskan način. Mlad muškarac pronađen je s trima strijelama precizno zabodenim u srce. Poveznice između slučajeva upućuju Jane i Mauru na serijskog ubojicu čija su fiksacija brutalno ubijeni sveci. Njegova sljedeća i posljednja žrtva mlada je žena koja zna što joj se sprema. Ona je jedina koja može pomoći Jane i Mauri uhvatiti zločinca. Ako ikad odluči otkriti tajnu koju jedino ona i ubojica znaju…" Moram vam reći da je ova knjiga 12. dio nekog serijala. Dobro, ne bilo koj