Preskoči na glavni sadržaj

Kemija požude, Davorka Crnčević

 Recenzija 


Izdavač: Prof&Graf

Mislim da vam naslov govori sve. Kemija požude. Da, ova knjiga ima dosta "vrućih" scena. Ali, moram vam otkriti jednu tajnu. Ova knjiga ima i odličan razvoj osjećaja među likovima. Ima i odličnu radnju i jednostavno ju ne smijete propustiti. 

"Ema, samouvjerena studentica treće godine medicine, zatekne svog dečka kako u pauzi između predavanja obrađuje cimerovu djevojku, a povrh toga otac napušta nju i majku. Umjesto da se bavi svojim nezadovoljavajućim emotivnim životom, odlučuje se usredotočiti na budućnost: diplomirati u roku i dobiti željenu specijalizaciju, jer s muškarcima je očito završila. 

Luka je predmet žudnje studentica medicinskog fakulteta, ali kao ambiciozni budući liječnik ne želi gubiti vrijeme na romantične veze, već ima svoj zacrtani cilj: čim diplomira seli se ocu u Toronto.

Ali planovi su jedno, a kemija drugo. 

Između Eme i Luke zaiskrilo je čim su im se pogledi sreli u predavaonici Zavoda za patologiju, ali kako to obično biva kad sudbina uplete prste, putevi im se neprestano isprepliću, a privlačnost među njima raste. Novogodišnja noć pružit će im priliku da se oslobode nagomilane žudnje, no ta će noć samo rasplamsati vatru strasti, što ih dovodi do dogovora: s obzirom da se ne žele odreći fenomenalnog seksa, ali ni svojih ambicioznih planova, odlučuju se na vezu bez obaveze, dakle nema zajedničkih izlazaka, za njihove susrete neće znati ni prijatelji ni roditelji, a kada diplomiraju svatko nastavlja svojim putem."

Meni je ova knjiga bila odlična. Možda ste do sada zaključili kako ja čitam samo slatke ljubiće, a ne baš erotske ljubiće, ali drago mi je što sam pročitala ovu knjigu. Knjiga je puna erotike i ako je to nešto što vam ne odgovara, možda bi za sada bilo bolje da ju preskočite, ali ako tražite dobro štivo, bez svih onih napuhanih scena, onda je ovo knjiga koju želite pročitati. 

Ova knjiga vam definitivno neće rashladiti ove ljetne dane jer je previše vruća za to. Dobro, šalim se ja malo, ali pokušavam vam dočarati koliko toga ova knjiga ima. Koliko je zapravo erotska. 

A sad Ema i Luka. Oboje su mi kao likovi bili jako fascinantni. I sama sam trenutno student i odlično mi je što su toliko bili usredotočeni na fakultet. Jako mi se svidjela njihova upornost i dala mi je dobru motivaciju. 

Zasmetalo mi je kad je došlo do nesporazuma i trebalo im je predugo vremena da to riješe. Ja sam tip osobe koja ne može šutjeti i ja bih to riješila na licu mjesta. Možda ne na najbolji mogući način, ali odmah bih saznala jesu li moje sumnje istinite ili ne. 

A osim toga, nemam ni jednu zamjerku za njih dvoje. Preslatki su mi bili. Osjetilo se da počinju razvijati osjećaje. Osjetilo se da osjećaju nešto jedno prema drugome i to je bilo jače od njih, ali svejedno su odabrali svoje karijere i to jako poštujem. Bila im je sudbina ponovno se pronaći tako da su postupili ispravno u svakom slučaju. 

Oba lika su mi bila draga. Ni u jednom trenutku nisam osjetila toksičnost što stvarno volim. Ne znam za vas, ali u zadnje vrijeme baš dobijam dojam da je dosta likova toksično, što prije nisam mislila, pa mi je pravo osvježenje kad pronađem likove za koje ne mislim da su toksični. Oboje su imali poštovanje jedno prema drugome, ali i prema svima oko sebe. Lijepo su se ponašali jedno prema drugome i to me baš osvojilo. 

Stil pisanja ove knjiga mi je fenomenalan. Čitljiv, sve se brzo pročita, toliko je odličan da vam bude žao kad dođete na kraj knjige kroz nekoliko sati pa ne znate što ćete dalje sa životom. 

Knjiga nije baš nešto što inače čitam, ali baš me osvojila. Možda je do stila pisanja, a možda je do likova, stvarno ne znam, ali znam da sam osvojena. 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ti me ne razumiješ, dr. Tara Porter

 Recenzija  Izdavač: Stilus  Ovo je jedan ženski vodič. Znam, mi žene smo često privilegirane kad se tiče knjiga. Dobili smo i knjigu Žene koje  previše osjećaju, ali teško da ćete naći knjigu Muškarci koji previše osjećaju. Zato smo mi djevojke u puno boljoj poziciji i nas je puno lakše za razumjeti jer dajemo svima priliku da pročitaju o tome. “ Nikada prije djevojke i mlade žene nisu imale toliko slobode i izbora kao danas. Ali nikada prije nisu bile ni suočene s toliko zahtjeva i očekivanja – bilo da si ih nameću one same ili da to čini njihova okolina. Neke stvari za djevojke i mlade žene kreću se u dobrom smjeru, ali neke druge krenule su po zlu. Problemi s mentalnim zdravljem među tinejdžericama i mladim ženama u strašnoj su uzlaznoj putanji: samoozljeđivanje među djevojkama u dobi od 16 do 24 godine skočilo je sa 6 posto u 2000. godini na današnjih oko 20 posto. Na koji se način današnje tinejdžerice i djevojke mogu nositi s ovim životnim razdobljem? Postoji li uopće jednoznača

Taoci, Clare Mackintosh

 Recenzija  Izdavač: Mozaik  Nekad smo tako sigurni u svoje postupke. Uvjereni smo kako mi ne bismo nešto napravili, uvjereni smo kako je netko postupio krivo, a onda se mi nađemo u takvoj situaciji i postupimo baš onako kako smo rekli da nećemo.  "Mina se pokušava usredotočiti na svoj posao domaćice leta na prvom izravnom letu od Londona do Sydneyja. No, poteškoće s kojima se susreće pri podizanju svoje petogodišnje kćeri i pukotine koje se počinju nazirati u njezinu braku dodatno joj otežavaju zadatak. Ali tek što se zrakoplov vine u zrak, Mina dobiva jezivu poruku od anonimnog putnika koji neće dopustiti da stignu na svoje odredište u jednom komadu. Upute koje slijede spasit će život tvojoj kćeri. Tko god napisao poruku predobro zna za što je spremna žrtvovati cijeli svijet i kako je natjerati na suradnju. Kad započnu ubojstva putnika, Mina mora odlučiti koga spasiti. Stotine putnika ili živote svoje kćeri i muža zatočenih u vlastitu domu? Dvadeset je sati do Sydneyja. Štošta s

Znam tajnu, Tess Gerritsen

Recenzija  Izdavač: Mozaik  Ovo nije neki klasični triler gdje ćete odmah shvatiti tko je ubojica. Ni po čemu nije običan. Ovo je triler kakav još niste čitali, ali ga ne smijete propustiti.  "S ovakvim se mjestom zločina detektivka Jane Rizzoli i forenzička patologinja Maura Isles još nisu susrele. Producentica nezavisnih filmova strave pronađena je na krevetu u gotovo spokojnu položaju. Čovjek bi pomislio da je tek usnula… da nije očnih jabučica u njezinoj šaci. Sljedeće je ubojstvo počinjeno na jednako groteskan način. Mlad muškarac pronađen je s trima strijelama precizno zabodenim u srce. Poveznice između slučajeva upućuju Jane i Mauru na serijskog ubojicu čija su fiksacija brutalno ubijeni sveci. Njegova sljedeća i posljednja žrtva mlada je žena koja zna što joj se sprema. Ona je jedina koja može pomoći Jane i Mauri uhvatiti zločinca. Ako ikad odluči otkriti tajnu koju jedino ona i ubojica znaju…" Moram vam reći da je ova knjiga 12. dio nekog serijala. Dobro, ne bilo koj