Preskoči na glavni sadržaj

Moje vlasništvo, Inna Moore

Recenzija 


Izdavač: Innamorata

Shvatila sam da je teško napisati dobru knjigu o paru koji se istovremeno mrze i vole. Teško je razraditi dobru kemiju između para koji se mrzi, pa koji se onda voli. Ali, nešto tako nije teško za Innu jer je ona odlično to odradila između Sienne i Dylana u ovom tu romanu. 

"Hrpa studenata i jedna škakljiva oklada. 

Može li se ova priča opisati u tih par riječi? 

Ona vas neće rasplakati, ali će vas natjerati da se poželite opet zaljubiti po prvi put, onako ludo i nepromišljeno, a ako se dosad niste zaljubili, sa Siennom i Dylanom upoznat ćete sve emocije koje donosi spoznaja o ljubavi. 

Osjetit ćete njihove strahove, potrebe, ludu strast koja isijava od prve do zadnje stranice ovog romana, jer upravo je to bio početak njihova puta, da bi ih do kraja doveo na prag same ljubavi. Smijat ćete se na njihove fore, ulete i flertove, suosjećat ćete s njihovim razočaranjima, pomalo se ljutiti na njihove pogrešne odluke, no oni su poput nas, savršeno nesavršeni dok uče što je život. Moći ćete shvatiti i njihove bojazni, ljubomoru i krive zaključke. Proživjet ćete jedno ludo putovanje s mladim ljudima koji tek kreću prema zrelosti, koji skupljaju iskustva kako bi jednog dana točno znali što žele, a što ne. 

I ništa manje bitno, uživat ćete u napetosti i vrelini kojom je..."

Ponekad nam je svima potrebna dobra ljubavna knjiga. Potrebno nam je nešto što će nam odvesti mozak na pašu i u čemu ćemo uživati. Ovo je takva knjiga. 

Dylan mi je bio baš zanimljiv lik. Na početku ne znamo kako mu se Sienna svidjela čim ju je vidio jer ne pratimo njihov prvi susret. Ali mi imamo dojam kao da je prvi. Na čudan način pokušava ju spasiti i vjerujem da ćemo ga svi zbog toga zavoljeti. Ali nije mi jasno zašto joj nije samo izravno rekao o čemu se radi. Ovako su gradili svoj odnos na lažima, donekle na lažima. On je bio iskren oko svojih osjećaja. 

Isto tako, on je jako zaštitnički nastrojen. U nekim trenucima previše, ali to je jako slatko. Lijepo je kad dečko brine o djevojci i kad je uvijek tu uz nju da ju zaštiti. Nije mi slatko što je toliko nasilan, ali slatko je što je Sienna uvijek mogla računati na njega. 

Sienna mi se kao lik nije baš svidjela. U nekim trenucima je bila pomalo naporna. Izašla je iz jedne toksične veze i odmah se upustila u drugu. Moramo biti iskreni. Njihova veza na početku je bila jako toksična. On je bio previše nasilan zbog njezine zaštite i ljubomore, a ona je isto bila previše ljubomorna, pa onda i nasilna. 

Kod nje mi se svidjelo što je odlučila poraditi na sebi. Dala im je priliku tek kad se odlučila popraviti i biti najbolja verzija sebe. Nije samo ona trebala popravljanje, ali barem je nešto učinila. 

Knjiga ima jako puno vrućih scena. Nisam sigurna kako da ih pristojno nazovem. Nisam baš toliko toga očekivala, ali isto tako ovo je tek drugi naslov koji čitam od Inne pa zapravo ne znam što očekivati. 

Ovo nije baš naslov koji bih inače uzela i čitala. Ja sam više za slatku romantiku, leptiriće u trbuhu zbog slučajnog dodira i s jako malo vrućih scena, ali baš sam imala želju pročitati još nešto od Inne. 

Jako mi se svidjelo što je radnja koncentrirana na studente jer sam i sama studentica pa sam se mogla poistovjetiti s njihovim ponašanjem. U nekim trenucima su se ponašali kao odrasli, dok su u nekim trenucima bili prava djeca, baš kao većina studenata koje poznajem. To su takve godine.

Knjiga mi se stvarno svidjela iako inače nije nešto što čitam. Ako želite romantiku, onda ovo definitivno nije knjiga za vas jer ju nećete dobiti. U ovom naslovu imate samo sex, svađe, mirenje i uživanje. Nema baš romantike. Ali u drugu ruku, ako vam treba tako nešto, onda je ovo definitivno knjiga za vas. 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ti me ne razumiješ, dr. Tara Porter

 Recenzija  Izdavač: Stilus  Ovo je jedan ženski vodič. Znam, mi žene smo često privilegirane kad se tiče knjiga. Dobili smo i knjigu Žene koje  previše osjećaju, ali teško da ćete naći knjigu Muškarci koji previše osjećaju. Zato smo mi djevojke u puno boljoj poziciji i nas je puno lakše za razumjeti jer dajemo svima priliku da pročitaju o tome. “ Nikada prije djevojke i mlade žene nisu imale toliko slobode i izbora kao danas. Ali nikada prije nisu bile ni suočene s toliko zahtjeva i očekivanja – bilo da si ih nameću one same ili da to čini njihova okolina. Neke stvari za djevojke i mlade žene kreću se u dobrom smjeru, ali neke druge krenule su po zlu. Problemi s mentalnim zdravljem među tinejdžericama i mladim ženama u strašnoj su uzlaznoj putanji: samoozljeđivanje među djevojkama u dobi od 16 do 24 godine skočilo je sa 6 posto u 2000. godini na današnjih oko 20 posto. Na koji se način današnje tinejdžerice i djevojke mogu nositi s ovim životnim razdobljem? Postoji li uopće jednoznača

Taoci, Clare Mackintosh

 Recenzija  Izdavač: Mozaik  Nekad smo tako sigurni u svoje postupke. Uvjereni smo kako mi ne bismo nešto napravili, uvjereni smo kako je netko postupio krivo, a onda se mi nađemo u takvoj situaciji i postupimo baš onako kako smo rekli da nećemo.  "Mina se pokušava usredotočiti na svoj posao domaćice leta na prvom izravnom letu od Londona do Sydneyja. No, poteškoće s kojima se susreće pri podizanju svoje petogodišnje kćeri i pukotine koje se počinju nazirati u njezinu braku dodatno joj otežavaju zadatak. Ali tek što se zrakoplov vine u zrak, Mina dobiva jezivu poruku od anonimnog putnika koji neće dopustiti da stignu na svoje odredište u jednom komadu. Upute koje slijede spasit će život tvojoj kćeri. Tko god napisao poruku predobro zna za što je spremna žrtvovati cijeli svijet i kako je natjerati na suradnju. Kad započnu ubojstva putnika, Mina mora odlučiti koga spasiti. Stotine putnika ili živote svoje kćeri i muža zatočenih u vlastitu domu? Dvadeset je sati do Sydneyja. Štošta s

Znam tajnu, Tess Gerritsen

Recenzija  Izdavač: Mozaik  Ovo nije neki klasični triler gdje ćete odmah shvatiti tko je ubojica. Ni po čemu nije običan. Ovo je triler kakav još niste čitali, ali ga ne smijete propustiti.  "S ovakvim se mjestom zločina detektivka Jane Rizzoli i forenzička patologinja Maura Isles još nisu susrele. Producentica nezavisnih filmova strave pronađena je na krevetu u gotovo spokojnu položaju. Čovjek bi pomislio da je tek usnula… da nije očnih jabučica u njezinoj šaci. Sljedeće je ubojstvo počinjeno na jednako groteskan način. Mlad muškarac pronađen je s trima strijelama precizno zabodenim u srce. Poveznice između slučajeva upućuju Jane i Mauru na serijskog ubojicu čija su fiksacija brutalno ubijeni sveci. Njegova sljedeća i posljednja žrtva mlada je žena koja zna što joj se sprema. Ona je jedina koja može pomoći Jane i Mauri uhvatiti zločinca. Ako ikad odluči otkriti tajnu koju jedino ona i ubojica znaju…" Moram vam reći da je ova knjiga 12. dio nekog serijala. Dobro, ne bilo koj