Preskoči na glavni sadržaj

Ponoćno sunce, Stephanie Meyer

Recenzija


Izdavač: Lumen

Nikad do sada nisam čitala Sumrak sagu. Pogledala sam filmove nekoliko puta. Čak se sjećam kako sam od prijateljice posudila bila CD zadnjeg dijela filma kako bih ga mogla pogledati. Kao veliki fan vampira i vukodlaka, filmovi su mi se svidjeli. 

Nekad kasnije opet sam pogledala filmove i nisu me toliko dojmili. I dalje su mi bili super, ali nije više to bila ta ljubav kakvu sam imala pa sam odlučila pročitati knjige. 

Nisam ih pročitala. Ovo je zapravo moje prvo susretanje sa Sumrak sagom u obliku knjige i mislim da nisam pogriješila. 

"Kad su se Edward Cullen i Bella Swan sreli u Sumraku, rodila se jedinstvena ljubav. No dosad smo znali samo Bellinu priču. U Ponoćnome suncu napokon čitamo Edwardovu.

Nezaboravna ljubavna priča između Belle i vampira Edwarda u Ponoćnom suncu dobiva nov i mračan obrat. Susret s Bellom najpotresniji je i najneobičniji događaj koji je Edward doživio otkad je postao vampir. Nove, očaravajuće pojedinosti o Edwardovoj prošlosti i dubina njegovih misli odaju nam zašto mu je ljubav prema Belli najveće iskušenje u životu. Bude li slijedio svoje srce, svoju žudnju, Bellu će dovesti u opasnost. Može li živjeti bez Belle?"

Dakle, ova je knjiga zapravo prvi dio cijelog serijala ali iz Edwardove perspektive. Knjiga me jednostavno oduševila. 

Edward mi je uvijek bio draži od Belle. Ona mi je znala biti naporna i zbog toga mi je baš drago što je ova knjiga bila moje upoznavanje s cijelim serijalom. Nakon ove knjige imam još veću želju pročitati ostale knjige. Imam želju uputiti se u Forks i započeti svoju avanturu. 

Jako mi se svidjelo što smo imali Edwardovu perspektivu na sve događaje. Ono što mi se nije svidjelo je to što je on bio jako velika uhoda i stalker. Pratio je svugdje Bellu i razumijem da ju je htio samo zaštititi, ali meni osobno bi to bilo previše. 

To što je ona to sve lako prihvatila isto je zabrinjavajuće, Edward se isto zabrinuo oko toga, jer realno kako je moguće da netko tako lako prihvati vampire, ubojstva i posebne moći? Znam znam, ovo je samo knjiga, u knjizi je sve moguće, ali ovo mi je bio nerealno. Inače treba malo više ljudima da prihvate takve činjenice.

Iako je Bella čudna, knjiga je odlična. Njezino ponašanje može nekad odvući pažnju s knjige i može vam doći da si želite udarati glavu od zid, ali sve se to preživi. 

Nema smisla da prolazimo detaljno kroz radnju jer imam osjećaj da ste svi upoznati s radnjom ovog serijala, a ako niste, upoznajte se. Mislim da će vam biti drago na takvom upoznavanju. 

Uistinu bi bilo divno kad bi Lumen preveo cijeli serijal, osmislio neku predivnu kutiju i učinio moj život ljepši jer mi je nemoguće za pronaći cijeli serijal za pristojnu cijenu, ali dobro. Možda se neka čuda dogode. 

Dakle, knjiga je odlična i nadam se da ću jednog dana pročitati Bellinu perspektivu da mogu usporediti ove dvije knjige. Veselim se tome.

A za vas, ako ste fan Sumrak sage, vampira ili čak vukodlaka, apsolutno uzmite ovu knjigu u ruke i pročitajte ju. Vjerujem da ćete uživati.

Dobro, možda vas Edward malo uplaši svojim mislila i stalkanjem, ali osim toga, uživat ćete. 





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ti me ne razumiješ, dr. Tara Porter

 Recenzija  Izdavač: Stilus  Ovo je jedan ženski vodič. Znam, mi žene smo često privilegirane kad se tiče knjiga. Dobili smo i knjigu Žene koje  previše osjećaju, ali teško da ćete naći knjigu Muškarci koji previše osjećaju. Zato smo mi djevojke u puno boljoj poziciji i nas je puno lakše za razumjeti jer dajemo svima priliku da pročitaju o tome. “ Nikada prije djevojke i mlade žene nisu imale toliko slobode i izbora kao danas. Ali nikada prije nisu bile ni suočene s toliko zahtjeva i očekivanja – bilo da si ih nameću one same ili da to čini njihova okolina. Neke stvari za djevojke i mlade žene kreću se u dobrom smjeru, ali neke druge krenule su po zlu. Problemi s mentalnim zdravljem među tinejdžericama i mladim ženama u strašnoj su uzlaznoj putanji: samoozljeđivanje među djevojkama u dobi od 16 do 24 godine skočilo je sa 6 posto u 2000. godini na današnjih oko 20 posto. Na koji se način današnje tinejdžerice i djevojke mogu nositi s ovim životnim razdobljem? Postoji li uopće jednoznača

Taoci, Clare Mackintosh

 Recenzija  Izdavač: Mozaik  Nekad smo tako sigurni u svoje postupke. Uvjereni smo kako mi ne bismo nešto napravili, uvjereni smo kako je netko postupio krivo, a onda se mi nađemo u takvoj situaciji i postupimo baš onako kako smo rekli da nećemo.  "Mina se pokušava usredotočiti na svoj posao domaćice leta na prvom izravnom letu od Londona do Sydneyja. No, poteškoće s kojima se susreće pri podizanju svoje petogodišnje kćeri i pukotine koje se počinju nazirati u njezinu braku dodatno joj otežavaju zadatak. Ali tek što se zrakoplov vine u zrak, Mina dobiva jezivu poruku od anonimnog putnika koji neće dopustiti da stignu na svoje odredište u jednom komadu. Upute koje slijede spasit će život tvojoj kćeri. Tko god napisao poruku predobro zna za što je spremna žrtvovati cijeli svijet i kako je natjerati na suradnju. Kad započnu ubojstva putnika, Mina mora odlučiti koga spasiti. Stotine putnika ili živote svoje kćeri i muža zatočenih u vlastitu domu? Dvadeset je sati do Sydneyja. Štošta s

Znam tajnu, Tess Gerritsen

Recenzija  Izdavač: Mozaik  Ovo nije neki klasični triler gdje ćete odmah shvatiti tko je ubojica. Ni po čemu nije običan. Ovo je triler kakav još niste čitali, ali ga ne smijete propustiti.  "S ovakvim se mjestom zločina detektivka Jane Rizzoli i forenzička patologinja Maura Isles još nisu susrele. Producentica nezavisnih filmova strave pronađena je na krevetu u gotovo spokojnu položaju. Čovjek bi pomislio da je tek usnula… da nije očnih jabučica u njezinoj šaci. Sljedeće je ubojstvo počinjeno na jednako groteskan način. Mlad muškarac pronađen je s trima strijelama precizno zabodenim u srce. Poveznice između slučajeva upućuju Jane i Mauru na serijskog ubojicu čija su fiksacija brutalno ubijeni sveci. Njegova sljedeća i posljednja žrtva mlada je žena koja zna što joj se sprema. Ona je jedina koja može pomoći Jane i Mauri uhvatiti zločinca. Ako ikad odluči otkriti tajnu koju jedino ona i ubojica znaju…" Moram vam reći da je ova knjiga 12. dio nekog serijala. Dobro, ne bilo koj