Preskoči na glavni sadržaj

Vikont koji me volio, Julia Quinn

RECENZIJA


Izdavač: Mozaik

Vikont koji me volio drugi je dio serije o obitelji Bridgerton. To je ljubavni roman Julie Quinn.

Kratki sadržaj:

Anthony Bridgerton odlučio je pronaći suprugu. Dvadesete godine proveo je pazeći na obitelj te je istovremeno prepuštao se razvratništvu. Nakon svih tih godina brige o obitelji, došlo je vrijeme da osnuje svoju obitelj.

Edwina Sheffield smatraju najljepšom debitanticom ove sezone. Ona je pametna, načitana, dražesna i nevina. Anthony je siguran kako bi bila idealna supruga te odlučuje ju učiniti svojom. Ali ima jednu prepreku na svojem putu, Edwininu stariju sestru Kate koja želi samo najbolje za sestru...

Kao i prvi roman iz ove serije, ova knjiga izdiše ljubavlju, napetošću i strašću. Ovog puta pratimo ljubavni život najstarijeg sina iz obitelji Bridgerton. Kako je prošlu sezonu proveo tjerajući nepoželjne udvarače mlađe sestre Daphne, ovu sezonu odlučio je provesti pronalazeći sebi prikladnu ženu. 

Kao vikont, bio je meta raznih majki koje su htjele najbolje za svoje kćeri, iako je i on bio razvratnik, kao njegov prijatelj Simon. Ali to ga nije ispriječilo da odabere najbolju od svih debitantica. Edwina je pametna djevojka koja je sebi tražila učenjaka, ali Anthony ju je uspio šarmirati svojim izgledom i ponašanjem. Jedini problem je bio što njezina sestra Kate nije vjerovala u njegovu dobru namjeru.

Radnja ovog romana zapravo prati zaljubljivanje Kate u Anthonyja i njezine želje u vezi njega. Iako se on udvarao njezinoj sestri i smatrala ga je neprikladnim za sestru, uspjela se zaljubiti u njega. Ali također roman prati Anthonyja i njegove misli. Prati njegove strahove koji ga tjeraju u pronalazak žene, prati njegove strahove o smrti i njegove osjećaje prema Kate. Iako se udvarao Edwini, njegove misli je okupirala neka druga dama. 

„Predivno!“ Nora Roberts

Svidjelo mi se to što smo opet dobili obje strane priče. Što smo mogli pročitati kako su napredovali njihovi osjećaji prema uzajamnoj ljubavi. Julia je ovim romanom nadmašila sama sebe i postavila još veću ljestvicu što se tiče ljubavnih romana. Čitanje ovog romana trajalo mi je tek nekoliko sati jer sam morala odmah saznati kako će završiti. Svaka riječ, svaka rečenica vodila je prema predivnom kraju romana koji me ostavio oduševljenom. Na početku nisam mislila da bi ova knjiga mogla tako završiti pa sam se čitajući još više oduševila.

Stvarno volim ljubavne romane jer imaju tu neku posebnu mogućnost da sve naprave mogućim. Iako većina toga zvuči kao bajka, daju nam mogućnost da se uživimo i da se nadamo da ćemo doživjeti nešto slično. Zato su ljubavni romani vrijedni čitanja. Čine našu stvarnost ljepšom te nam daju mogućnost da vjerujemo u nemoguće. Zato treba pročitati ovaj roman. Ovaj roman nam daje vjeru u nemoguće. Daje nam mogućnost vjerovanja u ljubav.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ti me ne razumiješ, dr. Tara Porter

 Recenzija  Izdavač: Stilus  Ovo je jedan ženski vodič. Znam, mi žene smo često privilegirane kad se tiče knjiga. Dobili smo i knjigu Žene koje  previše osjećaju, ali teško da ćete naći knjigu Muškarci koji previše osjećaju. Zato smo mi djevojke u puno boljoj poziciji i nas je puno lakše za razumjeti jer dajemo svima priliku da pročitaju o tome. “ Nikada prije djevojke i mlade žene nisu imale toliko slobode i izbora kao danas. Ali nikada prije nisu bile ni suočene s toliko zahtjeva i očekivanja – bilo da si ih nameću one same ili da to čini njihova okolina. Neke stvari za djevojke i mlade žene kreću se u dobrom smjeru, ali neke druge krenule su po zlu. Problemi s mentalnim zdravljem među tinejdžericama i mladim ženama u strašnoj su uzlaznoj putanji: samoozljeđivanje među djevojkama u dobi od 16 do 24 godine skočilo je sa 6 posto u 2000. godini na današnjih oko 20 posto. Na koji se način današnje tinejdžerice i djevojke mogu nositi s ovim životnim razdobljem? Postoji li uopće jednoznača

Taoci, Clare Mackintosh

 Recenzija  Izdavač: Mozaik  Nekad smo tako sigurni u svoje postupke. Uvjereni smo kako mi ne bismo nešto napravili, uvjereni smo kako je netko postupio krivo, a onda se mi nađemo u takvoj situaciji i postupimo baš onako kako smo rekli da nećemo.  "Mina se pokušava usredotočiti na svoj posao domaćice leta na prvom izravnom letu od Londona do Sydneyja. No, poteškoće s kojima se susreće pri podizanju svoje petogodišnje kćeri i pukotine koje se počinju nazirati u njezinu braku dodatno joj otežavaju zadatak. Ali tek što se zrakoplov vine u zrak, Mina dobiva jezivu poruku od anonimnog putnika koji neće dopustiti da stignu na svoje odredište u jednom komadu. Upute koje slijede spasit će život tvojoj kćeri. Tko god napisao poruku predobro zna za što je spremna žrtvovati cijeli svijet i kako je natjerati na suradnju. Kad započnu ubojstva putnika, Mina mora odlučiti koga spasiti. Stotine putnika ili živote svoje kćeri i muža zatočenih u vlastitu domu? Dvadeset je sati do Sydneyja. Štošta s

Znam tajnu, Tess Gerritsen

Recenzija  Izdavač: Mozaik  Ovo nije neki klasični triler gdje ćete odmah shvatiti tko je ubojica. Ni po čemu nije običan. Ovo je triler kakav još niste čitali, ali ga ne smijete propustiti.  "S ovakvim se mjestom zločina detektivka Jane Rizzoli i forenzička patologinja Maura Isles još nisu susrele. Producentica nezavisnih filmova strave pronađena je na krevetu u gotovo spokojnu položaju. Čovjek bi pomislio da je tek usnula… da nije očnih jabučica u njezinoj šaci. Sljedeće je ubojstvo počinjeno na jednako groteskan način. Mlad muškarac pronađen je s trima strijelama precizno zabodenim u srce. Poveznice između slučajeva upućuju Jane i Mauru na serijskog ubojicu čija su fiksacija brutalno ubijeni sveci. Njegova sljedeća i posljednja žrtva mlada je žena koja zna što joj se sprema. Ona je jedina koja može pomoći Jane i Mauri uhvatiti zločinca. Ako ikad odluči otkriti tajnu koju jedino ona i ubojica znaju…" Moram vam reći da je ova knjiga 12. dio nekog serijala. Dobro, ne bilo koj