Preskoči na glavni sadržaj

Zbog gospođice Bridgerton, Julia Quinn

RECENZIJA


Izdavač: Mozaik

Iz nekoliko recenzija o knjigama iz serijala o Bridgertonima, iz nekoliko objava na instagramu, možda ste mogli shvatiti kako jako volim Bridgertone i taj serijal. Samu sebe sam mučila s tim serijalom. Knjige sam kupovala svaka tri mjeseca i onda bih ih pročitala u jednoj noći. Ovog puta, knjigu nisam pročitala u jednoj noći, pročitala sam ju u nekoliko sati, tijekom dana. Uzela sam knjigu u ruke i znala sam da mi knjiga treba biti u rukama, znala sam da tako treba biti i znala sam da je to ispravno.

Čitajući zaboravila sam na svijet oko sebe i samo se uvukla u Billiein svijet. Knjiga je započela genijalno. Mlada dama se našla u nevolji i potreban joj je princ da ju spasi, ali ne dolazi princ nego osoba koju prezire. Baš od svih ljudi, morao ju je on spasiti. Morao ju je spasiti George kojeg najmanje voli od sve djece iz obitelji Rokesby.

"Ponekad ljubav pronalazimo na najneočekivanijim mjestima… 

A ponekad ne. 

 Svi očekuju da će se Billie Bridgerton udati za jednog od braće Rokesby. Dvije obitelji stoljećima su susjedi, a kao dijete neobuzdana Billie divljala je posvuda s Edwardom i Andrewom. Obojica bi joj mogli biti savršeni muževi… jednog dana. 

 Ponekad se zaljubimo u savršenu osobu… 

A ponekad ne. 

Postoji samo jedan Rokesby kojeg Billie smatra apsolutno nesnosnim, a to je George. Može on biti najstariji sin i nasljednik grofovije, ali George je arogantan i dosadan, a usto je i mrzi. Što je savršeno u redu, jer ona njega ne može podnijeti. 

 Ali ponekad sudbina ima opak smisao za humor… 

 Jer kada se Billie i George zbliže, doslovno, među njima počinje iskriti nešto sasvim drugačije. A kada se ovi doživotni protivnici konačno poljube, mogli bi otkriti da je jedina osoba koju ne mogu podnijeti upravo ona bez koje ne mogu živjeti…"

Billie je na toj svojoj avanturi s mačkom uganula nogu pa je bila zarobljena u kući. Društvo su joj radili George i Andrew. Tijekom njezine boli u zatvorenosti, George se pokazao kao pravi prijatelj. U tim trenucima postajao joj je drag.

Iako joj je postajao drag i dalje ju je živcirao. Billie je i njemu postajala draga, ali ga je s nekim svojim postupcima živcirala. Naravno da su bili savršeni jedno za drugo.

Pogledala je u njega. Izgledao je tako postojano. I snažno. Kao netko na koga se može osloniti. Uvijek je bio takav, shvatila je. Samo što joj je obično toliko išao na živce da to nije stizala primijetiti.

Dijalog između likova je urnebesan. Bilo je puno smješnijih fora nego što je bilo u Bridgerton knjigama, puno sam se više smijala i bilo mi je baš zabavno.

Svidjelo mi se kako su ljubav i povezanost napredovali između Billie i Georgea. Bilo je polako, sasvim očekivano, ali išlo je polako i slatko. Polagano su se zaljubljivali jedno u drugo i približavali se jedno drugome.

U svakom mogućem smislu me oduševila ova knjiga. Puna drame, napetosti, ljubavi, romantike. Uživala sam u svakoj stranici knjige, uživala sam u svakoj pročitanoj riječi i stvarno mi je drago što nam je Julia dala ovu priču. Jako mi je drago što sam imala mogućnost pročitati o generaciji ispred ove koje poznajemo. 

Moju preporuku svakako imate. Ako su vam se svidjele knjige iz Bridgerton serijala, onda postoji jako dobra mogućnost da vam se svidi i ova knjiga. A ispod možete pročitati i 10 razloga koji se nalaze na početku knjige. Nadam se da će vas ti razlozi dodatno potaknuti da pročitate ovu knjigu.

"Deset najvažnijih razloga zbog kojih trebate pročitati ovu knjigu:

    10. Zbog toga što je Julia Quinn konačno dovela natrag najdražu obitelj povijesnih ljubavnih romana.

    9. Zbog toga što nigdje nećete naći da se tako sočno govori o streličarstvu.

    8. Zbog ROMANTIKE.

    7. Zbog toga što morate vidjeti kako jednoruki čovjek gradi kulu od karata.

    6. Zbog toga što u bitki između heroja, heroine i mačke pobjeđuje mačka.

    5. Zbog DUHOVITIH DIJALOGA.

    4. Zbog toga što i vi smatrate da bi se igre slične kroketu trebale ubrajati u krvave sportove.

    3. Zbog toga što je George Rokesby toliko seksi da zaslužuje vlastitu miniseriju na BBC-ju.

    2. Zbog ONOG POLJUPCA.

    1. Zbog gospođice Bridgerton."

Također, ostavljam vam nekoliko citata koji su mi se svidjeli u knjizi.

  • "Pogledala je u njega. Izgledao je tako postojano. I snažno. Kao netko na koga se može osloniti. Uvijek je bio takav, shvatila je. Samo što joj je obično toliko išao na živce da to nije stizala primijetiti." (str. 20)
  • "Lord Bridgerton se nasmijao. - Uživaj dok možeš, sinko. Ta ne voli gubiti.
    - Zar itko voli gubiti? - odvrati Billie.
    - Naravno da ne - odgovori joj otac. - Više je pitanje koliko je čovjek dostojanstven dok gubi." (str. 76)
  • "Istina je rijetko tako glamurozna kao što bismo mi htjeli." (str. 82)
  • "A onda se dogodilo nešto najčudnije. George je pronašao njezinu ruku ispod stola i nježno je stisnuo. Billie je naglo okrenula da ga pogleda - nije se mogla svladati - ali on je već bio pustio njezinu ruku i sada je govorio nešto ocu o cijeni francuskog brendija." (str. 93)


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pedeset riječi za kišu, Asha Lemmie

RECENZIJA Izdavač: Mozaik Ovo mi nije najdraža knjiga ove godine, ovo mi nije najdraža knjiga ikad, ali zato je ovo knjiga kojoj ću se vraćati, bilo u mislima ili čitanjem. Ova knjiga vas može promijeniti. Može vas učiniti boljom osobom, može vas učiniti sretnijima, a opet, može vas baciti u depru iz koje ćete se teško izvući. Isplati se riskirati i pročitati ju. Isplati se uzeti u ruke i dopustiti da vas promijeni.  "Kyoto 1948., plavi automobil parkiran pred plemićkom vilom, očajna majka koja ostavlja djevojčicu prisiljenu obećati da će zauvijek biti poslušna. Ostatak života ta ista djevojčica samu će sebe spašavati tako što će uvijek iznova to obećanje kršiti. Kao izvanbračno dijete japanske aristokratkinje i afroameričkog vojnika, Nori od rođenja nigdje ne pripada. Iako su je djed i baka uzeli k sebi, učinili su to samo kako bi je sakrili, užasavajući se mrlje na carskom rodoslovlju, očajni u nastojanju da održe tradiciju u poslijeratnom Japanu. Poslušna preko svake mjere,

Ti me ne razumiješ, dr. Tara Porter

 Recenzija  Izdavač: Stilus  Ovo je jedan ženski vodič. Znam, mi žene smo često privilegirane kad se tiče knjiga. Dobili smo i knjigu Žene koje  previše osjećaju, ali teško da ćete naći knjigu Muškarci koji previše osjećaju. Zato smo mi djevojke u puno boljoj poziciji i nas je puno lakše za razumjeti jer dajemo svima priliku da pročitaju o tome. “ Nikada prije djevojke i mlade žene nisu imale toliko slobode i izbora kao danas. Ali nikada prije nisu bile ni suočene s toliko zahtjeva i očekivanja – bilo da si ih nameću one same ili da to čini njihova okolina. Neke stvari za djevojke i mlade žene kreću se u dobrom smjeru, ali neke druge krenule su po zlu. Problemi s mentalnim zdravljem među tinejdžericama i mladim ženama u strašnoj su uzlaznoj putanji: samoozljeđivanje među djevojkama u dobi od 16 do 24 godine skočilo je sa 6 posto u 2000. godini na današnjih oko 20 posto. Na koji se način današnje tinejdžerice i djevojke mogu nositi s ovim životnim razdobljem? Postoji li uopće jednoznača

Taoci, Clare Mackintosh

 Recenzija  Izdavač: Mozaik  Nekad smo tako sigurni u svoje postupke. Uvjereni smo kako mi ne bismo nešto napravili, uvjereni smo kako je netko postupio krivo, a onda se mi nađemo u takvoj situaciji i postupimo baš onako kako smo rekli da nećemo.  "Mina se pokušava usredotočiti na svoj posao domaćice leta na prvom izravnom letu od Londona do Sydneyja. No, poteškoće s kojima se susreće pri podizanju svoje petogodišnje kćeri i pukotine koje se počinju nazirati u njezinu braku dodatno joj otežavaju zadatak. Ali tek što se zrakoplov vine u zrak, Mina dobiva jezivu poruku od anonimnog putnika koji neće dopustiti da stignu na svoje odredište u jednom komadu. Upute koje slijede spasit će život tvojoj kćeri. Tko god napisao poruku predobro zna za što je spremna žrtvovati cijeli svijet i kako je natjerati na suradnju. Kad započnu ubojstva putnika, Mina mora odlučiti koga spasiti. Stotine putnika ili živote svoje kćeri i muža zatočenih u vlastitu domu? Dvadeset je sati do Sydneyja. Štošta s